xin nian kuai le!

Hej! 15 min kvar tills vi går in i oxens år! Mitt år! Idag är det Chinese new years eve! Mina tankar går tillbaka till förra året då jag för första gången firade riktigt kinesiskt nyår. Alla raketer och alla glada kineser, lukten av svavel och en Cong med torgskräck hihi! Och de underbara slembollarna, yuan xiao. Skulle köpt några slembollar från den Kina butik vi har här i stan men jag missade det i veckan! *Gråt*
 Raketer, så läskigt mycket raketer som bränns av under det kinesiska nyåret!  Bao zhu kallar dom raketerna, Bao zhu betyder explosive bamboo faktiskt, det visste ni inte! När de säger att de ska ut och smälla smällare och fyverkerier säger de att de ska ut och spränga bambu! *roligt* Beror på att man i det antika Kina, innan man hade fyverkerier, brände bambu för att skrämma bort demoner. Bambu gör mycket ljud ifrån sig när det bränns vilket man trodde kunde skrämma bort onda andar. När man sedan uppfann smällare och fyverkerier fick dom tjäna samma syfte därav liknelsen. Kul va? Kineser är allt smarta och roliga på många sätt.
Ja.. Kina. Avlägset.. Men ändå mitt, lite grann!

Xin nian kuai le!
allihop!
Especially to you honey, 新年快乐!

yes!





Idag fick Cong beskedet från Svenska ambassaden i Beijing - han fick uppehållstillståndet! YES! YES! YEEEES!
Vilken lättnad, vilken överraskning! De har inte kontaktat mig något efter att jag skickade in mitt fullpackade kuvert i december och vi har alla suttit som på nålar. Wow.. Nu kan han egentligen komma när som helst, borsett från att vi båda har lite saker att avklara innan. I mars kommer han garanterat! Bara några veckor kvar!
En helt otrolig, overklig och märklig känsla har kommit över mig.

Wow, tack gode Gud!

2009, mitt år

Över 1 timme in på det nya året. Vet inte riktigt hur jag känner mig denna nyårsafton, idag är första dagen på en vecka jag känt mig ok, har legat i feber och med hostningar sedan juldagen. Stängde in mig i biblioteket med ett champagne glas päroncider och funderade över det år som gått och det år som väntar minuterna innan tolvslaget.
Känner en sån stark blandad känsla av både rädsla och spänning. Känner mig väldigt stressad på ett sätt som är svårt att förklara, jag ligger efter så mycket! Känner press. Ändå, så mycket har hänt under 2008. Ändå, jag driver jag bara omkring som en.. en.. En smak av kolsyrad förvirring sväljer jag ner när klockan slår 12, nån minut senare tänder grannen sina billiga fyverkerier precis utanför fönstret, bara för mig.
  Cong kom precis online, älskling! Gud, jag saknar honom så mycket! Cong gav mig ett så bra cheng yu (kinesiskt ordspråk) inför min nyårskänsla, han ger mig alltid så bra cheng yus när jag behöver.

ren wu ya li qing piao piao
= människa utan stress flyter flyter

Alltså, en person utan stress flyter tyngdlöst bara omkring..  Oj, vad det beskriver mitt nog absolut största bekymmer, min dagliga fight i livet.. Min flykt från press och stress. Denna flykt driver mig till tyngdlösa platser där tid inte finns, platser där ingen som helst smärta finns bara.. toner. Platser som egentligen inte borde få finnas, väl tillbaka i verkligheten gör allt ondare än det borde. Min nyårskänsla flyr jag ifrån varje år, lika många gånger som jag konfronteras med den. Säg, när ska jag lära mig acceptera stress?
  Kan ändå inte undvika att le där jag står ensam i det beckmörka rummet - glaset känns odiskat, hunden tokskäller och jag har en ring på vänster hand. Trots denna väntan, känslor som kommer, känslor som går.. 2009 är något annat än alla år någonsin. 2009 ska bli mitt år. Det bara är så.

Gott nytt år alla!

RSS 2.0