hemma i uppsala

Lite över en vecka nu sedan vi landade på svensk mark, Cong njuter av frihet och tomhet (!), FY vad sjukt lite folk det är här på andra sidan jorden, och fasas över de "långa, stora svenskarna" och de svenska priserna, men han börjar vänja sig.
Själv känner jag att jag snart "vänjt klart mig" nu efter x antal dagar,  men jag ser verkligen allt med nya ögon. Märkligt, detta var inte den första resan till asien jag gjort men ändå, denna satte djupare spår än jag trodde..
Här börjar nu, ännu, ett helt nytt liv fast med fast mark att stå på. Gud, jag är så glad att jag är tillbaka trots den svenska lithenheten och känslan av förändring i allt som annars var så självklart här hemma i Uppsala, men livet med sambo och hund i en minietta är mysigt. Jag har verkligen saknat min hund.
  Hm, har mycket studier nu att ta igen dessa veckor då post till Kina har varit omöjlig och så har jag ju en del "jobb" att pyssla med men jag ska försöka hålla liv i bloggen och berätta om de "äventyr" vi kommer dra ut på här i Sverige i sommar, kulturkrockar är givna även om livet här är så mer avslappnat än i Kina.

Inte förns nu har jag insett att jag alltid kommer att vara svensk innerst inne.

sweden here we come!

HAN FICK VISUM! TJIHOOO!

Sista veckan ha vart en enda stressig röra mellan det vardagliga seget. Väntan på visum, letande efter biljetter, köp av presenter (omöjlig uppgift) och diverse förberedelser man gör innan man reser bort för ett halvår.
Visumet kom i sista minuten, hjälp vad svenska ambassaden i Beijing är seg! *pinigt*
   Sjäv går jag med blandade känslor, skönt att få komma tillbaka till Sverige, till hem, hund och folk men samtidigt.. Fy vad konstigt annorlunda allt och alla kommer vara, eller.. kännas.. Inget är som det brukar.
På ett sätt vill jag inte, vågar inte. Cong tycker jag är larvig - "Sweden is your home! *asgarv*", själv är han inte nervös för 5 öre. Eller så spelar han bara. Stackarn, allt kommer bli så annorlunda i Sverige, när jag svarade nej på frågan om han behöver packa ned sina tofflor (kineser använder alltid gummitofflor inomhus) såg han en aning vilsen ut typ: "va? inte ens när man går på toa?!?!". Hehehe.. Jag tröstade honom med att hos min mamma brukar man ha tofflor.

Morgondagen blir en lång dag, 9h i planet, men 3600kr/pers direktflyg Beijing-Stockholm är ju inte helt fel huh?
Tiden går för fort, imorrn kommer vi till Arlanda 17:10, GOSH vad jag är nervös!

Sweden here we come!

kina vs. sverige

ÅNEJ! *ångest*, jag har inte bloggat på evigheter!!
*skäms*
Vi har haft en hel del på gång så det har inte varit riktigt intressant med att skriva.. Har lite foton som väntar på redigering dock.
På måndag (om det stämmer) får vi veta om Cong fått visum eller ej, håll tummarna! ..Sitter och letar billiga flygbiljetter men det är lättare sagt än gjort, så håll alla tummar ni har (!) vettja.
   En otroligt intensiv men underbart skön sommar i Sverige väntar. Trodde aldrig det skulle komma ur min mun men jag längtar faktiskt hem. ..Visserligen har jag ju inte sagt nått nu, bara skrivit ;).
Jag längtar efter grönt gräs och frisk luft, Arlas hushållsost, lussebullar och pannkakor och min hund.
Främst längtar jag efter min lägenhet och ett "normalt" vuxenliv igen, nu med Cong inkluderad!
   Kina har varit utmanande på många sätt, känsligt, jobbigt men lärorikt och livsnödvändigt. Från och med nu är min relation till Kina på en helt annan nivå än den var innan jag kom.
Kina är inte längre min dröm utan min verklighet, en verklighet som jag måste överleva. Trodde aldrig det kunde ske såpass snabbt, jag menar att drömmar som blir verklighet övergår till vardagliga utmaningar.. Drömmar som blir verklighet blir aldrig exakt som vi tänkt, i början kan vi bli besvikna men efter ett tag inser vi att vi faktiskt fick vad vi drömde om, bara på ett annat sätt som i slutändan kommer visa sig vara det bästa sättet. Jag vet.
Kina kommer alltid vara en plats jag utmanas på, det enda stället som kommer kännas och påverka mig såpass djupt, en plats jag aldrig kan vara utan..
Nog tjabb.

Så vad händer i sommar? Vi håller på med "uppkickandet" av 2 olika affärsideér som kräver en del förberedelser, planerar en valpkull på Selma (min hund för er som inte vet) och sen har vi ju alla de där ställena och personerna vi måste besöka (en segelvecka hos pappa blir det garanterat)!
Ska bli en oerhört konstig känsla att komma tillbaka till allt "gammalt" när inget egentligen är som det brukar vara i mitt liv, dröjer nog inte länge förns längtan tillbaka till Kina övervinner begär både efter gräs och ost.. Vi får se hur det låter efter några veckor.

Bara runt 12 dar kvar!!!!!

RSS 2.0