paris i langfang

Igår var familjen och tittade på ett närliggande kvarter som håller på att byggas, "Hengsheng Seine Valley", ett enormt lyxkvarter med vad dom säger är av fransk design. Känslan är hämtat från Paris "river seine" med ett stort men givetvis begränsat flodsystem, diverse parker med vandringsstråk, lusthus och franskinspirerade skulpturer mellan husen. Dessutom byggs ett enormt lyxhotel i kvarterets infart. Enormt.
Jag måste säga att trots att den prisade visionen är långt ifrån synbar än då man fortfarande håller på att bygga så är tanken helt fantastisk! Lyx ja, men ändå en jordnära myskänsla.
   Congs föräldrar hade bokat in en mäklare som körde runt oss i elbil till de utställningslägenheter som fanns till åskådning och visst blev jag imponerad av denna arkitektur som inte liknar mycket hemifrån, detta kändes på något sätt så otroligt mycket roligare och annorlunda trots den europeiska touchens likheter man givetvis känner igen.

Det fanns 2 sorters boendetyper vad vi fick se: lägenheter, de flesta med 2-3 våningar och parhus med 3-4 våningar och liten tomt. Alltså inte x antal våningar med 1 lägenhet på varje våning utan x antal våningar för varje lägenhet/parhus = etage ggr 3 typ! Maximal boendeyta på minimal markyta het enkelt.
   Den ena lägenheten vi var inne i blev jag väldigt imponerad av, 3 våningar av skandinavisk clean design med ljusa ytor, vita klinkergolv, nivåskillnader mellan rummen med trappsteg, nedsänkningar och upphöjningar i både golv och tak, spots i tak och snygga strukturtapeter i varje rum.
Specialdesignade snirkliga vita releif partier i dörrar, tak och på väggar
och breda spiraltrappor i rostfritt stål i samma feeling. Det fanns 3 sovrum, alla med eget badrum och enastående roliga lösningar med tex en stor dimmig glasskiva från duschen ut mot sovrummet insatt i väggen, walk-in-closets och roliga vinklar och vrår. Givetvis fanns ett loft med lutande tak på 3:e våningen, perfekt för arbetsplats, pyssel och kreativt skapande!
Lägenheten hade skamligt många fönster och balkonger/terasser i olika storlekar och åt olika riktningar då huset stod fritt på alla sidor vilket gav utmärkt ljus, helhetskänslan var närapå perfekt!
- SÅ sur att jag inte fotade! Allt kändes så bearbetat och nytänknade trots den typiskt "asiatiska hantverkstekniken" vad gäller bygge som på något sätt oftast blir lite halvdan här och var.

Lägenhet var på tok för stor men jag blev nog lite kär.. Det var grymt kul att spela rik, mäklarn var garanterat inställd på att den unga kinesen med sin västerländska, uppebarligen rika, flickvän säkerligen kommer ta upp visitkortet ur fickan väl hemma, lägga det på skrivbordet och slå numret om några dagar.
   Och priset för drömplejset i franska Langfang? 1.902.433 yuan! Exklusive alla vitvaror, golv, tapeter, köksinredning  osv.. Det man betalar för är läge, fasad, och.. betong. ..Hmmmm..
- Men ändå, åååh *dreggel*..
.."Kära mamma och pappa"..



bilder:
image16

Kommentarer
Postat av: monc

hehe.. köp. köp. köööööp.. ;) En sådan lägenhet skulle ha varit dyrare i Sverige jö.. ;)

2008-01-14 @ 10:42:38
URL: http://monc.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0